Такі зміни в регламент Кубка України на сезон 2020/21 затвердив виконком УАФ.

Варте уваги: Новий сезон УПЛ стартує 22 серпня: календар матчів

Загалом змагання складатимуться з семи етапів, серед яких – два попередніх етапи, 1/16 фіналу (третій попередній етап), 1/8 фіналу, 1/4 фіналу, 1/2 фіналу та фінал.

Перший етап заплановано провести 26 – 29 серпня. Зіграють у ньому фіналісти кубка України серед аматорських команд (команда "Вікторія" (Миколаївка, Сумська область) та "Олімпія" (Савинці, Полтавська область)). А також команди Першої та Другої ліги.

На другому етапі (базова дата – 16 вересня) стартує і частина команд УПЛ. В попередньому сезоні це були клуби, які перебували в нижній частині турнірної таблиці.

Третій етап кубка України запланований на 30 вересня. Матчі 1/8 фіналу – 2 грудня.

Чвертьфінальні поєдинки відбудуться 3 березня 2021 року. Саме на цій стадії стартують "Динамо" та "Шахтар". Все через те, що виконком УАФ вирішив, що володар Кубка України та чемпіон України стартуватимуть аж з цієї стадії.

Півфінал Кубка України запланований на 21 квітня 2021 року. Фінал – 12 травня 2021 року на міському стадіоні в Тернополі.

Усі етапи кубкового турніру складаються з одного матчу. На кожному етапі проводиться сліпе жеребкування. Господарем поля є команда, яка виступає в лізі, нижчій за рангом. Якщо зустрічаються команди однієї ліги, то господарем є команда, яка має непарний номер при жеребкуванні (та має стадіон відповідної категорії для даного етапу змагань).